Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
5
from
2
votes
Vinbräserad lök
Löken kokar ihop så det blir inte så mycket som det först verkar.
Förberedelser
5
minuter
minuter
Tillagningstid
15
minuter
minuter
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid:
Tillbehör
Portioner:
4
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
2
rödlökar
stora
2
msk
olja
2
dl
vitt vin
torrt, oekat
0,5
msk
fänkålsfrön
0,5
tsk
salt
0,5
tsk
strösocker
Instruktioner
Skala och skiva löken. Hetta upp oljan i en kastrull. Låt löken fräsa i minst 5 min.
Tillsätt vin, fänkålsfrön, salt och socker. Låt puttra i ytterligare 10 min under lock.
Ta av locket och låt puttra tills det mesta av vätskan kokat bort.