Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
No ratings yet
Tjälknöl
Enklaste sättet att lyckas med en fryst stek! Visst det är tidskrävande men arbetsinsatsen är minimal.
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
14
timmar
t
Total tid
14
timmar
t
10
minuter
minuter
Måltid:
Varmrätt
Kök:
Svenskt
Keyword:
enkelt, lättlagat, saftig stek, viltkött
Portioner:
1
stek
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
1200
gram
fransyska
eller annat kött, gärna älg
Saltlag:
1
l
vatten
1
dl
salt
1/2
dl
socker
10
enbär
1
tsk
timjan
Instruktioner
Sätt ugnen på 75°C.
Lägg det frysta köttet i en ugnssäker form. Ställ in i nedre delen av ugnen. Stek köttet tills innertemperaturen är 60-65°C. Det kan ta 8-12 timmar.
Saltlag:
Koka upp vatten, salt och socker i en gryta låt det kallna. Tillsätt enbär och timjan.
Lägg ner den varma steken i saltlagen och låt stå kallt i 4-5 timmar.
Ta upp köttet och torka det lätt med hushållspapper. Skär köttet i tunna skivor.
Serveringsförslag: Servera med Potatisgratäng, svampstuvning och vinbärsgelé.