Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
5
from
2
votes
Tiramisu i glas
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
5
timmar
t
Total tid
5
timmar
t
15
minuter
minuter
Måltid:
Dessert
Kök:
Italian
Keyword:
italiensk dessert, krämig dessert, lättlagad dessert
Författare:
Malin Turunen
Equipment
2 bunkar
att vispa i
4 glas eller skålar
Ingredienser
2
äggvitor
0,5
dl
socker
1
förpackning mascarpone
250 gram
2
äggulor
2
msk
Kahluha
eller annan kaffelikör
1
dl
kaffe
12
savoiardi-kex
0,5
dl
Kahluha eller annan kaffelikör
Instruktioner
Separera ägg och sätt vitor och gulor i varsin bunke.
Börja med att vispa äggvitorna till ett fast skum helst med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget.
Vispa sedan ihop gulorna med mascarpone och 2 msk Kahluha till en jämn smet.
Vänd ner äggvitorna i ostkrämen, lite i taget, med en slickepott.
Häll kaffe och 0,5 dl Kahluha i en djuptallrik. Vänd kexen, båda sidor, i kaffet, bryt av och lägg i botten av 4 glas.
Häll på ostkrämen och ställ glasen i kylen i minst 5 timmar.
Just före servering, pudra över kakao med hjälp av en tesil.