Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
5
from
2
votes
Spaghetti all'Assassina, Assassin's Spaghetti
Här lagas pastan direkt i tomatsåsen, ungefär som en risotto, vilket ger enormt mycket smak av bara några få ingredienser.
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
30
minuter
minuter
Total tid
40
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Italienskt
Portioner:
4
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
400
gram
passerade tomater
1
msk
tomatpuré
1
tsk
socker
0,5
tsk
salt
7
dl
kokande vatten
2
vitlöksklyftor
0,5
dl
olivolja
1
tsk
Slap ya Mama
eller annan chilikrydda
Svartpeppar
500
gram
spaghetti
cirka
Pecorino eller parmesan till servering
Instruktioner
I en tillbringare för drygt 1 liter, häll i passerade tomater, tomatpuré, socker, salt och kokande vatten och rör om.
Hacka vitlöken fint.
Hetta upp olivolja i en vid stekpanna. Tillsätt vitlök och chilikrydda och fräs på hög värme tills löken fått rejält med färg.
Lägg i spaghettin i oljan och låt fräsa med.
Häll på lite av tomatjuicen och låt koka in.
När det är torrt i pannan rör om spaghettin. Det gör ingenting om den får färg.
Fortsätt att häll i tomatjuicen pö om pö, som när man gör en risotto.
Smaka av med svartpeppar och se till att den är lagom fast i konsistensen innan du drar pannan från plattan.
Servera pastan med pecorino eller parmesan och ev extra svartpeppar.