Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
5
from 1 vote
Smulpaj med röda vinbär
Supergod paj som serveras med vaniljvisp eller glass till.
Förberedelser
20
minuter
minuter
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Måltid:
Bakat
Kök:
Svenskt
Keyword:
knaprig smulpaj, liten paj
Portioner:
4
personer
Författare:
Malin Turunen
Equipment
pajform
för en liten paj ca 22 cm i diameter.
Ingredienser
Fyllning:
5
dl
röda vinbär
2
msk
strösocker
1
msk
vaniljsocker
0,5
msk
potatismjöl
dubbla mängden om du använder frysta bär
Smulpaj:
1
dl
vetemjöl
1
dl
havregryn
0,5
dl
rörsocker
0,5
tsk
vaniljsocker
1
krm
flingsalt
75
gram
smör
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda bär med socker, vaniljsocker och potatismjöl i en bunke.
Häll vinbären i en pajform.
Blanda de torra ingredienserna till smulpajen i en bunke.
Tillsätt smör, gärna rumsvarmt, och arbeta hastigt ihop till en hyfsat jämn deg. Smula ut den över bären, också hyfsat jämnt. Det får vara glipor.
Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Börja med 15 och kolla så att pajskalet inte blir bränt.
Servera pajen med vaniljvisp eller vaniljglass.