Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
5
from
3
votes
Laxpanna med fetaost
Superenkel och ganska festlig rätt som bara kräver tid i ugnen. Fetaost ger både syra och sälta.
Förberedelser
5
minuter
minuter
Tillagningstid
50
minuter
minuter
Total tid
55
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Keyword:
krämig potatisgratäng, lax i ugn
Portioner:
4
personer
Författare:
Malin Turunen
Equipment
Ugnsfast form
Ingredienser
600
gram
potatis
strimlad, fryst, t ex apetit
1
msk
flytande margarin
att smörja formen med
0,5
tsk
salt
1,5
dl
grädde
500
gram
laxfilé
utan skinn och ben
3
krm
salt
150
gram
fetaost
2
krm
svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°.
Smörj en ugnsfast gratängform med flytande margarin eller olja.
Häll i potatis, salt och grädde och blanda. Ugnsstek i 30 minuter.
Efter 30 minuter, ta ut formen och lägg på laxen. Salta.
Smula över fetaost och peppra. Baka i ugnen i ytterligare 20 minuter.
Ta ut och servera genast, gärna tillsammans med en krispig sallad.