Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
4.67
from
3
votes
Krämig kycklingpasta
Enkel, snabb och supergod krämig pastasås med kyckling, bacon, tomater och grädde.
Förberedelser
20
minuter
minuter
Tillagningstid
25
minuter
minuter
Total tid
45
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Italian
Keyword:
krämig kycklinggryta med bacon
Portioner:
8
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
1
gul lök
3
vitlöksklyftor
3
msk
rapsolja
1
kg
kycklinglårfilé
2
paket bacon
á 140 gram
500
gram
champinjoner
0,5
msk
salt
2
tsk
svartpeppar
500
gram
krossade tomater
2
dl
vispgrädde
0,5
kruka färsk timjan eller 1 tsk torkad
Servera med pasta, parmesan, svartpeppar
Instruktioner
Hacka lök och vitlök. Hetta samtidigt upp olja i en stor gryta. Fräs löken på hög värme. Strimla kycklingen.
Tillsätt kycklingen i grytan och stek på hög värme tills det mesta av vätskan försvunnit. Salta.
Skär samtidigt bacon i bitar och svampen i kvartar.
När grytan är nästan torr, fräs också baconet. När det är stekt tillsätt svampen och låt steka tills den krympt till halva storleken.
Tillsätt svartpeppar, de krossade tomaterna och grädde. Låt puttra i minst 10 minuter. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
Klipp över färsk timjan eller rör ner torkad och låt puttra 5 min till.
Servera såsen med pasta, gärna skålformad som t ex gnocchi (obs inte potatis-gnocchi) ost att riva över och extra svartpeppar.