Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
5
from 1 vote
Korv Stroganoff med chorizo och paprika
En smakrik variant på den svenska klassikern där jag använder spansk korv och paprika.
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
10
minuter
minuter
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Portioner:
4
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
300
gram
chorizo
färsk
1
gul lök
hackad
2
gula paprikor
strimlade
1
röd paprika
strimlad
1
msk
olja
2
msk
tomatpuré
2,5
dl
vispgrädde
1,5
msk
dijonsenap
2
krm
salt
2
krm
svartpeppar
1
msk
persilja
hackad
Till servering:
kokt ris
långkornigt
persilja
Instruktioner
Hetta upp olja i en gryta. Fräs lök och paprika tillsammans.
Skär chorizo i slantar och låt fräsa med paprika och lök ca 5 min.
Tillsätt 2 msk tomatpuré och fräs 1 min. Häll i 2,5 dl grädde, 1,5 msk senap, salt och peppar och rör om. Låt puttra 5 min.
Smaka ev av med mer salt. Tillsätt hackad persilja och rör om.
Servera tillsammans med kokt ris och strö lite persilja över korvgrytan.