Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
personer
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
4.24
from
17
votes
Klassisk köttfärssås – enkelt recept
Min variant på Klassisk svensk köttfärssås. Enkel och lätt att variera efter tycke och smak.
Förberedelser
20
minuter
minuter
Tillagningstid
40
minuter
minuter
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Huvudrätt
Keyword:
enkel köttfärssås, mustig köttfärssås, svensk köttfärssås
Portioner:
4
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
500
gram
nötfärs
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2
msk
olja
1-2
morötter
finrivna
0,5
msk
salt
1
tsk
svartpeppar
2
msk
tomatpuré
500
gram
krossade tomater
2
msk
ketchup
1
dl
vin
vitt eller rött
1
msk
oregano
0,5
tsk
chilisås
Instruktioner
Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp olja i en gryta. Fräs löken tills den fått färg.
Tillsätt köttfärs och bryn ordentligt. Häll i rivna morötter och rör om. Salta och peppra.
Häll i tomatpuré och låt den fräsa med färsen en stund.
Tillsätt krossade tomater, ketchup, vin, oregano och chilisås.
Låt koka utan lock i minst 20 min. Späd med vatten om det blir för torrt i pannan.
Smaka av med salt peppar och ev mer chilisås. Servera med nykokt spaghetti och riven parmesan.