Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
4.75
from
4
votes
Grillad tonfisk med mangosallad och japansk majonnäs
Snabblagad superfräsch och jättegod rätt!
Förberedelser
5
minuter
minuter
Tillagningstid
15
minuter
minuter
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Portioner:
2
personer
Författare:
Malin Turunen
Equipment
grill eller grillpanna
Ingredienser
Japansk majonnäs:
1
äggula
1
tsk
dijonsenap
1
tsk
risvinäger
2
dl
rapsolja
2
msk
ponzu-soja
0,5
tsk
sesamolja
1
tsk
chilisås
t ex srirasha eller Cholula
Mangosallad:
2
dl
blandad sallad
gärna med rödbeta i
150
g
tärnad fryst mango
tinad
0,5
gurka
skalad, tärnad
1
avokado
tärnad
0,5
kruka
koriander
0,5
lime
2
krm
salt
Tonfisk:
2
skivor
tonfisk
1
msk
olja
1
tsk
salt
0,5
tsk
svartpeppar
Instruktioner
Majonnäs:
Häll äggula, dijon och vinäger i en långsmal tillbringare, gärna till en mixerstav. Vispa hastigt ihop med elvisp.
Tillsätt oljan i en smal stråle samtidigt som du vispar.
När du fått en fluffig majonnäs, rör ner soja, sesamolja och chili. Ställ åt sidan.
Mangosallad:
I en salladsskål, blanda sallad, mango, gurka, avokado och koriander. Pressa över en halv lime och salta.
Tonfisk:
Hetta upp en grill eller en grillpanna ordentligt.
Torka av fisken med hushållspapper. Salta och peppra på båda sidor.
Pensla tonfisken med olja och lägg på den heta grillen.
Låt steka högst 1 min per sida.
Lägg upp salladen med tonfisken och servera dressingen på sidan av.