Supergott fluffigt och lite sött matbröd. Perfekt till frukost!
Förberedelser1 timmet30 minuterminuter
Tillagningstid8 minuterminuter
Total tid1 timmet38 minuterminuter
Måltid: Bakat
Portioner: 6kakor
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
3/4dlhavregryn
12,5clvatten
25gramsmör
12,5clmjölk
25gramjäst
2msksocker
0,5tsksalt
6dlvetemjölcirka
Instruktioner
Koka ihop gröten av havregryn och vatten. Tillsätt smöret och rör om tills det smält. Ta från plattan.
Blanda i mjölken, känn att smeten är fingervarm och smula ner jästen när den nått lagom temperatur. Rör tills jästen löst upp sig.
Rör ner socker och salt och arbeta in vetemjöl. Använd så mycket som behövs för att få en fin degkonsistens. När degen släpper från bunken är den lagom.
Jäs under bakduk eller plastfolie i 30 minuter.
Baka till runda tekakor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i ytterligare 30 minuter under bakduk.