Här kokar du ihop din eggnog så att du kan ha den färdig i kylen när det är dags att blanda drinken. Antingen serverar du den alkoholfri eller blandar den med t ex mörk rom.
Förberedelser5 minuterminuter
Tillagningstid10 minuterminuter
Total tid15 minuterminuter
Måltid: Drinkar
Portioner: 4personer
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
0,75dlströsocker
1,5dlvispgrädde
1,5dlmjölk
3cllönnsirap
1nypa flingsalt
1nypa hel nejlika
1nypa kardemummakärnor
2kanelstång
2äggulorstora
4clmörk romper drink. Tillsätt vid servering
Instruktioner
Hetta upp allt utom äggulor och rom och rör om så att sockret löser sig. Låt stå och sjuda tills kryddorna satt smak. Låt svalna ett tag och vispa sedan i äggulorna.
Sila av kryddorna samtidigt som du häller upp i en flaska. Förvara den i kylen.
Vid servering kan du börja med 4 cl rom som hälls över is och sedan tillsätter du 6 cl eggnog och rör om med sked. Även bourbon, irländsk whiskey och calvados funkar fint.
Vill du hellre servera eggnog varm kan du försiktigt värma den i kastrull samtidigt som du vispar. Häll 4 cl sprit i ett glas och toppa upp med eggnog och rör om. Servera gärna med sked med sugrör.
Riv gärna lite muskot över drinken innan servering.