Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
4.67
from
9
votes
Älgfärsbullar
Enkelt och snabbt recept på supergoda köttbullar av älgfärs.
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
15
minuter
minuter
Total tid
25
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Svenskt
Portioner:
4
personer
Författare:
Malin Turunen
Equipment
Stekpanna
Stor skål
Ingredienser
600
gram
älgfärs
1
gul lök
liten
0.5
msk
salt
2
krm
svartpeppar
1
ägg
litet
3
msk
smör
0.5
dl
vatten
Instruktioner
Hacka löken så fint du kan.
Blanda färs med lök, salt, peppar och ägg i en stor skål.
Rulla köttbullar, aningen mindre än "mamma scan-storlek", inte pyttesmå.
Bryn smör i en vid stekpanna.
Stek köttbullarna på ganska hög värme först. Låt dem eftersteka på medeltemperatur.
Om du vill ha lite skysås, tillsätt 0.5 dl vatten och rör om i botten på pannan med stekspaden.