Vinbräserad lök – tillbehör till anka, kyckling och fisk
Det här receptet på Vinbräserad lök där du kokar rödlök med fänkålsfrön i vin och socker passar perfekt till den klassiska rätten Anka med apelsinsås, Canard à l’orange. Du kan också servera löken till fisk och kyckling.
Om du någonsin tröttnar på picklad rödlök så kanske du vill testa detta recept på Vinbräserad lök. En mera tillagad rödlök men ändå med den picklade känslan. Aningens mera lättsmält då den både får fräsa på i olja och sedan puttra under lock med vin och fänkålsfrön.
Lök på laxen – jamenvisst!
Jag serverar gärna löken till anka med apelsinsås, men den passar också perfekt till inkokt lax, och andra fiskrätter.
Vinbräserad lök
Ingredienser
- 2 rödlökar stora
- 2 msk olja
- 2 dl vitt vin torrt, oekat
- 0,5 msk fänkålsfrön
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk strösocker
Instruktioner
- Skala och skiva löken. Hetta upp oljan i en kastrull. Låt löken fräsa i minst 5 min.
- Tillsätt vin, fänkålsfrön, salt och socker. Låt puttra i ytterligare 10 min under lock.
- Ta av locket och låt puttra tills det mesta av vätskan kokat bort.