Vi testade ny smak på Sweet Baby Ray’s
Sedan vi köpte gasolgrill som rullas in och ut ur vår pyttelilla stuga varje helg, så sträcker sig grillsäsongen plötsligt året runt. Men för de flesta är det nu man börjar längta efter grillad mat. En behändig genväg i köket, både till grillat och pulled pork är Sweet Baby Ray’s såser.
De finns redan i ett otal olika smaker varav jag fastnat mest för sweet vidalia onion. Den här nya heter sweet’n spicy, något som skulle kunna gälla för alla deras såser. Hettan kommer från jalapeño och sötman från melass. Den är i sötaste laget för att fungera som glaze tycker jag och inte tillräckligt het heller, men den är absolut inte dålig! Ingen av deras såser är dålig utan de är snarare ett säkert kort. Men heter den sweet’n spicy så förväntar jag mig ändå mera hetta.
När man grillar fläskkött är det särskilt gott med sötstark glaze. Plus att man lättare får till de där snygga grillränderna på köttet när man har socker i glaze och rubb. Den passar också väldigt bra till skaldjur som stora kungsräkor.
När jag gör pulled pork eller pulled chicken så brukar jag använda någon av Sweet Baby Ray’s såser, men alltid tillsätta syra för att bryta av. Antingen med apelsinjuice, lime, vin eller citron.
Såsen är glutenfri och 510 gram kostar cirka 40 kronor. (Tre gafflar.)