Vårkråka på Tennstopet
Ett av de säkraste vårtecknen som finns i Stockholm är när anrika krogen Tennstopet sätter upp vårkråka på sin meny.
Den serveras traditionsenligt med pommes williams, cognacssås och gelé. Sedan 1972 har de haft denna något tveksamma delikatess på menyn, varje vår utom när fågelinfluensan var aktuell.
Jag har bara ätit den ett år och tyckte väl, tja, ok? Inget att yvas över, men inte heller att skrämmas av om man nu som jag gillar fågel av alla möjliga slag. Kul att ha ätit! Och så är ju Tennstopet ett fenomenalt ställe att hänga på över huvud taget. Kråkan serveras från och med 31 mars och kostar 355 kronor men det är i och för sig ett ganska billigt sätt att resa i tiden.
Så här säger krogen: Kråkorna som serveras skjuts i de sörmländska skogarna, och smakar som allra bäst när snön smälter bort – ”att skjuta i snö och äta i tö” är en tumregel när det gäller den här flaxande huvudrätten.