Ungersk lyx på Onyx
På mitt korta besök i Budapest fanns det en enda restaurang som jag helt säkert visste att jag skulle äta på och det var Onyx.
Krogen har en Michelinstjärna och hör till de dyrare i staden. En av kockarna tävlade i Bocuse d’Or i år och kom på tionde plats. Onyx serverar både avsmakningsmenyer och à la carte (samt lunch). I vårt sällskap tog vi alla Hungarian Evolution Menu. Den var på pappret fem rätter, men med en liten råbiffs-amuse och extra desserter slutade den nog på åtta.
Servicen på Onyx är oklanderlig! Man får en liten pall att ställa handväskan på. Vintipsen är chosefria och det är en ombonad mörkt inredd restaurang (utan fönster) som de lyckats inreda på ett kitchigt och ändå mysigt sätt. Belysningen har de jobbat extra med och till och med en ljustörstande nordbo som jag struntar i att där inte finns några fönster.
För vår avsmakningsmeny betalade vi ca 650 kronor. Då tillkommer viner och här har de inte bara Hungarian extra Dry utan även finfin champagne från Ayala. Är du matintresserad och i Budapest hoppas jag att du inte missar denna pärla. Boka bord i god tid! Damerna fick med presenter. En smyckesask med en macaron och en helt magiskt god pralin med salt kola i.