Tryffelmeny på Och himlen därtill
Restaurang Och himlen därtill i Skrapan på Söder i Stockholm serverar just nu en tryffelmeny.
Jag fick äta den i går och är väldigt glad för det!
En av de absolut godaste rätterna var denna carpaccio med tryffelcreme och hyvlad albatryffel.
Hela menyn var utsökt och vinvalen till var ömsom perfekta, ömsom… överraskande.
Och trots att Brillat Savarin (mögelost gjord på grädde och komjölk) är en övermäktig ost för mig, gjorde vinet till Domaine Pouderoux Grande Réserve att det blev svårt att sluta äta den. Osten på egen hand – tokmäktig. Vinet på egen hand – sött som glögg! Men tillsammans, och lite tryffelhonung på det. Ja det blev väldigt gott!
Om jag gick hit privat och betalade de 1800 kr det kostar för sex rätter med vin hade jag blivit mycket besviken om jag fått dricka vatten till den underbara amusen som var en krämig tryffelpeccorino, tunt skivad tryffelsalami och en krokett.
Vatten och tryffel? Nej det blir som järn i munnen. Tack och lov fick jag förrättsvinet lite för tidigt, efter påpekande. Och det passade geschwint!