Ät trestjärnigt på Wood Stockholm
Just nu har mysiga krogen Wood Stockholm tema trestjärnigt på sin meny. De serverar sina tolkningar av klassiska rätter från restauranger med tre stjärnor i Guide Michelin.
Jag har varit på Wood förut men det är länge sedan. Min man hade aldrig varit där så nu när temat är trestjärnigt tyckte jag att det passade fint att gå dit tillsammans. Restaurangen ligger i ett hörn av Mosebacke torg (där jag tror att det förr låg en pizzeria). Ända sedan Wood öppnade här har krogen överösts med lovord för sin vällagade mat.
På Woods egen hemsida hittade jag den här bilden på själva lokalen, full med möbler som de tillverkar och säljer. När vi kommer in är restaurangen redan tjocksmock-full och det enda vi får en skymt av är lamporna. Och de är ju jättefina.
Trångt och hjärtligt på Wood
På Wood sitter du tätt intill okända matgäster och det är lätt att slå sig i slang med nya bekanta. Supertrevligt när man är på det humöret. Och det är vi nästan alltid. Om du är rädd för trängsel och lite stök så är Wood helt enkelt inte ett ställe för dig. Jag tycker ändå att de anställda lyckas otroligt bra med att till synes smärtfritt klämma sig in mellan gäster, jackor och möbler för att servera mat och vin.
Min man Tomas får smaka en variant av Thomas Kellers berömda ostronrätt “Oysters and Pearls” från hans restaurang French Laundry i Kalifornien. Dock helt utan rysk kaviar, men forellrom är också gott. Jag äter pilgrimsmussla med heta krämer till. Det är en hektisk stämning som råder och någon glömmer bort vårt bubbel, men allt ordnar sig. Man förlåter allt tack vare supercharmig service från alla i hela teamet. Dessutom tillåts vi ta bilder in i köket som vi sitter precis intill, väldigt snällt.
Boka bord i baren om ni är två
Här på Wood rekommenderar jag att du bokar barbord om ni är ett sällskap på två personer. Du får se hur de fixar i köket och bakom bardisken, och du har samma utsikt som ditt sällskap. Över huvud taget älskar jag att äta i baren, eller som på Rutabaga, där nästan alla i hela restaurangen får sitta intill varandra under middagen. Det är mysigt och ingen behöver vrida nacken av sig (diskret) för att förstå vem sällskapet pratar om (också diskret så klart).
De flesta rätter som serveras oss är helt superba. Kockarna på Wood är grundliga och lagar otroligt god mat. Så oavsett tema rekommenderar jag att du går hit och äter tillsammans med någon du gillar att sitta nära.