Tips: fem produkter som alla bör ha i köket!
Visst är det toppen med färsk chili och färska kryddor över huvudtaget. Men när du har frystömning och det inte kryllar av färska råvaror i ditt hem finns det några bra grejer som kan piffa upp den enklaste rätt.
Här är mina topp fem piffare som alltid måste finnas hemma:
Dijonsenap – en klassisk smaksättare! Reder även grytor, passar geschwint på mackan, blanda i gräddfil och servera till pytt i panna, eller bara doppa cornichons i den.
Familjen Ningtsus sichuanolja är stark och smakrik. I en köttfärssås på ett kilo köttfärs räcker det med en tesked! Otroligt dryg alltså. Jag tycker att den är mycket lättare att använda än riktig sechuanpeppar som lätt kan bli lite tvålig i smaken. Här får man den djupa kryddiga smaken men helt utan tvålighet.
Pepparrot på tub är en utmärkt sak att ha i kylen. Om jag gör en riktig biffmacka så vill jag helst både ha pepparrot och dijon. Det ska brinna i näsan! När man köper färsk pepparrot kan den vara väldigt mild, den här är alltid med bra sting. Passar också i skagenröra, kalla såser och på din fisk tillsammans med brynt smör.
Srirachasåsen är ju vår tids ketchup och ett måste för alla som håller på med pulled pork och steamed buns. Att blanda ut Sriracha i Hellmans majonnäs är ett av det bästa tillbehören till en bao med kött och grönsaker.
Japansk senap är toppen att ha i smörslungad spenat, gröna bönor och mycket annat. Jag tycker att det godaste är att blanda gröna grönsaker med senapen och toppa med lite rostade sesamfrön. (Också bra att ha hemma BTW!) Japansk senap finns i asiatiska butiker.
Siracharsås är bra på allt. Från frukost till kvällsmackan och allt där i mellan.