Tips på enkla tilltugg med färdig pesto carciofi
Sedan Zeta lanserade sina färdiga crostini och de gick att finna på varenda liten matbutik har bjudningar blivit så oändligt mycket enklare. Nu finns de i flera olika märken och jag har inte hittat några dåliga. Med en klick pesto carciofi på blir de ett perfekt drinktilltugg.
Eftersom det nu finns massor av färdiga röror att välja bland, är tilltuggen med dessa crostini på påse fixade i ett nafs. Olika sorters knallröda ajvar relish, tapenade på både gröna och svarta oliver och lite mustig champinjoncreme till exempel. Där har du redan ett fat med tilltugg som är varierade, goda och fina ihop.
Det tar cirka 20 minuter att fixa tilltuggen till en liten drinkkväll om du tar genvägar som dessa. Alltså finns inga skäl att inte orka ha en liten bjudning även en vardag. Ja, i alla fall gills inte tidsåtgång och slit i köket som några bra anledningar. (Jag fattar att det kan finnas andra anledningar, jag vill bara spetsa till det.)
Bästa upptäckten – pesto carciofi
I går skulle jag fixa tilltugg då vi bjudit över grannar på en drink. Jag hittade lite nya röror att testa på crostini, varav den godaste var den minst snygga.
Den här lite beige-gröna massan är en underbar fast med kronärtskocka istället för basilika, pesto carciofi. Salt god smak av Grana Pedano och en massa nötighet från cashews gjorde den till kvällens vinnare. Det tyckte både barn och vuxna.
Fungerar även till fisk
Märket är Garant och den säljs på Willys. På burken står det Crema di carciofi men på Garants hemsida kallar de den för pesto carciofi, om du skulle behöva fråga efter den. Jag tror att en burk pesto carciofi gick på runt 30 kronor. Väl värt det!
Jag kan tänka mig att laga en fiskrätt med denna. Vit fisk läggs i ugnsform med körsbärstomater runt om saltas och täcks med denna creme och en skvätt vitt vin samt lite pressad citron och bakas i ugn på 200 grader. Serveras med grillade grönsaker eller kokt potatis. Japps. Så får det bli!