Test: Pasqua Chardonnay Grillo – perfekt till grillat
Jag har testat Pasqua Chardonnay Grillo och upptäckt ett prisvärt ekologiskt vin som är lätt att matcha till mat.
Jag hör till dem som allra helst dricker vitt vin. Till allt! Det kan vara en utmaning att finna ett vitt vin som är kraftigt nog att matcha en lammstek, men det går!
Ersätter lättare röda viner
Men nu är det just Pasqua Chardonnay Grillo från Italien jag testat. Det jag oftast lägger på grillen är svamp, grönsaker och kyckling. Till allt detta passar Pasqua Chardonnay Grillo helt perfekt. Det är ett smakrikt torrt vin med viss fruktsötma som lätt kan ersätta ett lättare rött vin till sommarens alla grillrätter.
På sommarens varma dagar väljer jag oftast en syrlig sauvignon blanc tack vare att det känns så oerhört fräscht. Plus att det blir godaste spritzern med just den druvan, och jag älskar spritzers! Men att dricka en kruttorr, supersyrlig sauvignon blanc till söt grillad paprika och kyckling med het rub är ingen hit. Det är där Pasqua Chardonnay Grillo kommer in i bilden! Så lätt att matcha till smakrika såser, ostar, grillad svamp och rostade grönsaker som padrones och grön sparris.
Lätt vin att komma ihåg
Om du är som jag och helst vill dricka vitt vin även till kött, och till och med tacos, så tycker jag att du ska testa detta. Det är ett vin med många fördelar. Dels är det ekologiskt, dels är det lätt att komma ihåg om du bara tänker ”perfekt till grillat”… Chardonnay Grillo! Och minns du dessutom att det kostar ynka 79 kronor och görs i Italien (Sicilien) så finner du det lätt på Systembolagets hyllor.