Test: Mintchoklad från Lindt och Marabou
Ibland är jag slö och skippar dessert efter maten. Men jag vill ändå ha något sött som bryter av. Gärna en bit mintchoklad. Men vilken är godast? Vi ställer Lindt Excellence mot Marabou Premium i en mycket viktig test.
Ibland när jag är på restaurang och tar in notan så ligger på den en liten mintchokladkaka i foliepapper. Ibland orange folie, ibland silverfärgat, alltid lika överraskande och glädjande! det är precis vad jag behöver för att ge extra mycket dricks och känna mig mycket nöjd och glad.
Mintchoklad perfekt avrundning på middagen
Även i hemmet vill jag avsluta en bra middag med en bit mintchoklad till kaffet. Men vilken ska jag välja? De sorter som finns hos de flesta butiker är dessa från Lindt och Marabou så jag tog en vän till hjälp för att avgöra tvisten. Hon är mycket van att testa produkter och har liksom jag mycket starka åsikter om det mesta.
Vännen är också ett stort fan av mintchoklad så det är ett stort plus. Hon har dock förutfattade meningar (det har ju inte jag!) så det är ett minus. Men ok, så här går det när vi smakar.
Fin choklad eller bra mintkrisp?
Vi tycker båda att Lindt är en utmärkt chokladproducent. Deras choklad har en rik smak och chokladen smälter precis så där som en vill i munnen. Jämfört med Lindt är Marabous choklad nästan lite smaklös. Detta väger de upp med mintkrokant och, lite otippat – salt! Ingenstans står det på förpackningen att den ska vara smaksatt med mint och salt, men inte desto mindre smakar den verkligen salt. Särskilt i eftersmaken.
Jag tycker om krisp! Därför vill jag ändå heja på Marabous mintchoklad. Jag är heller inte helt emot den salta eftersmaken. Min vän hejar 100% på Lindt tack vare chokladkvaliteten och hon tycker bara att det blir en konstig blandning med mint och salt ihop. Vi får vara överens om att dessa två choklader skiljer sig åt väldigt mycket, och är det fin choklad du är ute efter – köp Lindt. Är det det mintiga krispet du vill åt så köp Marabou.
Båda chokladkakorna säljs för mellan 25-30 kronor.