Test: Kycklingkorv från Sibylla + klassisk kokkorv
Den här texten skulle egentligen handla om Sibyllas nyhet kycklingkorv. Men istället vill jag prata om deras fantastiska wienerkorv! Varför har jag envisats med att köpa Bullens pilsnerkorv i alla år? Hädanefter är det Sibylla som gäller.
Kanske har jag köpt Bullens för att det inte är en kylkonserv utan en helkonserv – mycket praktiskt. Det plus att jag älskar designen på burken. Så fina! Men jag älskar inte korven. Det är ibland små hårda knortar i den och jag känner mig lurad när två av åtta korvar är stora som mina pyttesmå lillfingrar.
I Sibyllas korvburk är alla korvar lika långa. De smakar som de man får när man tar en korv i en korvmoj. Lagom peppriga och salta. Varmkorv med bröd är perfekt stugmat. Nästan ingen disk, enkelt och gott. Hädanefter blir det Sibyllas original för mig, trots att det är en kylkonserv.
Betyg: fyra varmkorvar
Sibyllas kycklingkorv för de allra minsta?
Sibyllas nyhet är en kycklingkokkorv. Här har man fegat med kryddorna. Jag tänker mig att alla producenter som nu kommer med kycklingkorvar vänder sig till småbarnsföräldrar. Sådana som vill att deras barn hellre ska äta fågel än gris. Kanske är det därför man snålat med salt och kryddor också? Jag skulle aldrig köpa dessa men det är säkert helt rätt för målgruppen. Om någon förälder också är hungrig får hen pimpa korven med alla till buds stående medel för att den ska bli spännande och smaklig. Sa någon baconnaise?
Betyg: två varmkorvar