Test: Kycklingbacon från Kronfågel
Kycklingbacon från Kronfågel är en produkt som jag verkligen sett fram emot att få testa. Jag vill bjuda mina ej fläskätande grannar på brunch, jag vill hitta en bra ersättning för det näst intill oersättliga baconet. Jag hoppades att denna kycklingprodukt skulle vara svaret.
Kycklingbacon är gjort av svensk gårdskyckling och producerat i Sverige. Det består till största delen av kycklinglårfilé och är både till utseende och smak förvillande likt de andra pålägg man kan köpa. Det är bara formen som skiljer det åt från ett smörgåspålägg.
Jag hade höga förhoppningar om att man dragit på rejält med röksmaken, men icket. Jag provade steka det hårt till äggröra och resultatet var exakt detsamma som när jag stekt rökt smörgåspålägg som skinka eller kalkon. Helt ok men inte alls likt bacon.
Jag älskar initiativet! Klart man vill ha kycklingbacon! Men bara om det påminner om bacon. Det här kommer jag inte att köpa igen. Men för er som vill testa kostar 100 gram cirka 15 pix och finns hos alla stora butikskedjor.