Test: Friggs nya glutenfria Knäcke
Friggs kommer nu med två nyheter i brödhyllan, glutenfritt knäckebröd med superfrön. Vi har testat dem och gav både tummen upp och tummen ner.
De båda knäckebröden ser ganska lika ut. Väldigt tunna skivor med inbakade frön av olika slag. Ändå skiljer sig smaken markant. Det tyckte i alla fall de flesta i testgruppen. Där Knäcke med chia & vallmofrö är knaprigt gott med nötiga smaker är Knäcke med sesam & linfrö något som luktar fågelmat och smakar som det brukar lukta i en djuraffär.
Med smör och ost på tyckte någon att de båda slank ner lätt som en plätt och att de var goda. Några andra i testpanelen höll inte med. Och åtgången på det blå paketet var avsevärt större och det brukar tala sitt tydliga språk.
Jag ger Knäcke med chia & valmofrö fyra gafflar och Knäcke med sesam & linfrö två gafflar. Finns i butik från och med vecka 10 och kostar cirka 25 kronor för 14 stycken.
Ett litet PS. Jag tycker att Friggs borde kolla på Garants förpackningar. De lyckas verkligen med form och färg. Friggs känns fortfarande väldigt mycket hälsokost. Det kanske är med flit, men jag tror att fler skulle lockas köpa produkterna om de jobbade mer med designen.