Test: briocheskorpan från Pågen
I går kom det påsar med nya skorpor från Pågen. Det är briocheskorpor med smak av smör och vanilj. Vi på Digitala Medier testade dem och tyckte olika.
Briocheskorpan har en helt perfekt konsistens, det vill säga samma som min favoritskorpa Svängsta-jättens kardemummaskorpor. Den är inte för spröd och smulig och inte för hård, som vissa fiberskorpor. Den har också exakt samma form som Svängsta-jättens. Lättdoppad!
Men smaken skiljer sig markant. Här finns en tydlig smörsmak och också lite väl söt vanilj. Den är mer en kaka än en skorpa man vill ha smör och ost på. På redaktionen kom fram att flera tycker att skorpor i alla former är supergott. Jag är mera petig. Allt som heter fiberskorpa går bort direkt. Brandt’s skorpor som jag älskade som barn har ju helt tappat smaken (nej det är inte jag som blivit äldre och förlorat smaklökar. Små runda kardemummaskorpor som man ibland får som fikabröd går också bort och många fina skorpor som man köper på bageri är ju så fluffiga att det bara blir ett stort smul när man ska äta dem.
Briocheskorpan gick hem på redaktionen och äts nu som kakor till kaffet. Den får fyra gafflar av de skorpätande medarbetarna. Av mig får den tre.