Obegriplig produkt från Arla
Som ni säkert har märkt har mejeriavdelningen i matbutiken svällt en hel del. Nu finns mjölk gjord på havre, ris, hasselnötter, mandel och just det, riktig komjölk också. Men det behövs mer på hyllan tycker Arla och släpper tre märkliga nyheter.
Nyheterna är följande:
Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck Original, pris: 15,50 kronor/liter.
Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck Till kaffet, pris 17,90 kronor/liter.
Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck Choklad, pris: 17,90 kronor/liter.
Själv står jag frågande som en levande fågelholk. Vem ska köpa den här produkten? Antingen väljer man väl havredryck, på grund av orsaker, eller så tycker man om mjölk och väljer eventuellt laktosfri mjölk. Men finns det verkligen en efterfrågan på 50/50? Jag är genuint nyfiken!
Om du är en av dem som skulle välja dessa produkter, varför gör du det? Jag och min man Tomas har ganska olika åsikter om alla tre produkterna. Jag är emot. Han är för. Jag testar att skumma den som man ska ha till kaffet. Och visst blir det ett skum, men havremjölk i kaffe är inte gott. Det blir någon jolmig eftersmak och den finns kvar även i denna 50/50-produkt.
Olika omdömen om dryckerna
Tomas dricker alla dryckerna kalla och tycker att de är goda. Han älskar ju också mjölk. Och mjölkdrycker. Men för att vara en mjölkkonnässör verkar han inte vara så värst kräsen. Han ger alla tre dryckerna klart godkänt och kan tänka sig att köpa dem igen.
– De är dock INTE jämförbara med ”riktig” mjölk som står i en klass för sig själv, säger Tomas.
Den som går åt först är chokladdrycken. Men när Tomas nu ska välja en favorit säger han att originalet är godast.
Arlas nyheter är producerade i Sverige och har mer protein, färre kolhydrater och färre sockerarter än vanlig havredryck. Kan det vara något som drar?
Med barn som dricker mjölk som kalvar skulle jag kunna tänka mig att halvera deras mejeriintag (för en behöver inte dricka 1l mjölk om dagen) genom att ge dem hälften havre. Fast det blir nog billigare att fortsätta köpa mjölk och själv blanda med havredryck. Dessutom har jag inte smakat på den. God smak är ju viktigt.
Ja jag tänker att man kan köpa en liter av varje då? Men kanske detta är en inkörsport till att blanda upp komjölken? Och det kan ju vara bra i så fall! Och jag tror som någon sa att det lite är en vanesak med smaken. Jag är inte van med havre i kaffe t ex och tycker hemskt. Men jag skulle kunna vänja mig säkert.