Tacogryta med köttfärs – snabb, enkel och supergod!
Det här enkla receptet på Tacogryta med köttfärs drar du ihop på mindre än 30 minuter. Det är en allt-i-en-gryta som du pimpar med valfria tillbehör. Tacogrytan är perfekt i matlådan också!
Gå till receptInspirationen till detta recept på Tacogryta med köttfärs är en tacosoppa från ICA:s hemsida. Jag gjorde om receptet med mindre vätska och mer kryddor till en gryta istället. Jag la också till några extra toppingar men dem väljer du som du vill. Grytan är fantastiskt god helt på egen hand också. Jag använder mexikansk oregano som du kan köpa här på Andales mexikanska webbshop, men helt vanlig oregano fungerar utmärkt.
Tacogryta med köttfärs– allt-i-ett-principen
Den briljanta idén med att bara ösa ner allt i en gryta och låta puttra tillsammans är precis sådan matlagning som jag uppskattar här i stugan. Att det sedan blir många portioner och funkar utmärkt att värma dagen efter gör receptet ännu bättre i mina ögon.
Nu har jag och maken Tomas bott i stugan i sju månader och vi har grillat varenda dag under denna tid. Men plötsligt fick jag liksom nog. Det är flera kompisar som börjat prata om grytor och bakat på Facebook. Det slutar med att jag både bakar småkakor och lagar en riktigt mustig gryta. Ett hösttecken! Och ett tecken på hur lättpåverkad jag är.
Minimal ansträngning – massor av smak
I det här enkla receptet behöver du bara öppna några förpackningar, skala och hacka två potatisar och sedan vänta på att grytan ska bli klar. I tio minuter! Hur skönt som helst. Därför passar tacogrytan helt perfekt när du kommer hem efter jobbet eller skolan och är stressad och hungrig.
Den är så pass god att den funkar fint som bjudmat också. Då kan du välja att piffa den lite extra med skivad avokado, krossade nachos, koriander, fetaost och extra chilisås. Men den gör sig som sagt också fint helt på egen hand, utan toppingar.
Tacogryta med köttfärs
Utrustning
- Gryta eller stor kastrull
Ingredienser
- 500 gram nötfärs
- 2 msk olja
- 1 påse tacokrydda ca 25 gram
- 2 bakpotatisar
- 500 gram passerade tomater
- 340 gram majs
- 2 köttbuljongtärningar
- 0,5 liter vatten
- 1 tsk salt
- 1 msk oregano
- 1 msk chilisås Chulula eller sriracha t ex
Toppings:
- fetaost smulad
- nachos krossade
- koriander
- chilisås
Instruktioner
- Fräs köttfärsen i oljan i en gryta eller stor kastrull.
- Tillsätt tacokrydda när färsen är brynt och rör om.
- Skala och skär potatisen i bitar ca 1,5 x 1,5 cm.
- Häll tomater, majs med spad och potatis på färsen och rör om.
- Smula ner buljongtärningarna och häll i vatten, salt, oregano och chilisås. Rör om.
- Låt puttra under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
- Servera grytan med smulad feta, krossade nachos, färsk koriander och extra chilisås.
Gott gott.
Härligt härligt!