Sorbet med gurka och gin – recept som funkar utan glassmaskin
Gin och gurka är en match made in heaven! Och ginsorten Hendrick’s passar perfekt att göra gurkiga drinkar på. Här har Stjärnbagaren Håkan Johansson, från Taverna Brillo, gjort en Gin & Tonic-glass.
Glassen, som är en sorbet kommer att finnas på Bageri Brillo och glassbaren på Taverna Brillo i Stockholm. Men för dig som vill testa att göra den själv kommer receptet här nedan. OBS! Jag har inte testat det själv. Ännu! En sådan här sorbet passar fint att servera mellan rätter som en granité. Fräscht och friskt och liksom nollställer smaklökarna inför nästa rätt.
Hendrick’s sorbet
- 1,3 kg gurka
- 4 dl socker
- 4 dl vatten
- 1,45 dl citronsaft
- 14 cl Hendrick’s Gin
Gör så här:
1. Skala gurkan och mixa den till en puré.
2. Koka vatten och socker till en sockerlag och låt svalna.
2. Blanda ned sockerlag och citronsaft med gurkpurén.
3. Tillsätt Hendrick’s Gin.
4. Rör ihop i en glassmaskin eller ställ i frysen minst ett dygn.
5. Servera iskall med gurka eller rosblad.