Sommarsallad med min bästa dressing
Sommarsallad är en sallad som går att variera i det oändliga. Jag kommer att tipsa om grejer som jag gärna har i min, men huvudsaken här är dressingen. Den lyfter hela salladen oavsett ingredienser. Här är mina bästa salladstips och recept på salladsdressing.
Gå till receptSallad är riktig sommarmat. Perfekt när ingen vill så i köket och laga varm mat på spisen. En sallad är bara att hacka ihop och den här Sommarsalladen gör du på cirka 10 minuter! Huvudsaken är att du har dina favoritingredienser med. Mina är melon och salt ost.
Jag är helt klart FÖR frukt i mat. Därför kan jag ha både melon och jordgubbar i min sallad, om jag råkar ha det hemma. Andra som hatar frukt i mat kan bara låta blir detta. Det kommer att bli gott ändå. Har du färsk basilika och gillar det är det också jättegott.
Ost lyfter Sommarsalladen
Jag gör min sallad med fetaost ibland, getost ibland och med halloumi ibland. Den får gärna innehålla mycket krispig gurka, nötiga edamamebönor och goda tomater också. Men som sagt. Med denna dressing blir nästan alla sallader goda.
Huvudsaken är att det finns salta element (läs: ost!) i din sallad. Förutom ost kan du tillsätta oliver, inlagda kronärtskockor eller ostfyllda chilifrukter. Det salta ska möta det söta i dressingen. Salladen blir så matig att den funkar både som lättare lunch och som tillbehör till grillat.
Inspiration från Korsika
Den här dressingen har jag gjort efter inspiration från en liten korsikansk krog på Döbelnsgatan i Stockholm. Campoloro heter restaurangen, och när jag jobbade på Sveavägen var det höjden av lyx att gå dit på lunchen och beställa deras ”Salade à la Mackan”. Den godaste salladen i stan! Grillad kyckling, grön sparris och små chevre-toasts förgyllde den. Men bäst var själva dressingen! De har lite hackad schalottenlök i sin, men det skippar jag.
Sommarsallad med min bästa dressing
Ingredienser
- 2 dl tärnad melon galia eller honungsmelon
- 0,5 paket fetaost i små bitar
- 0,5 gurka tärnad
- 1 dl edamamebönor
- 2 msk basilikablad
Dressing
- 1 msk citron
- 1 msk olivolja
- 1 msk senap gärna stark gul, French's eller dijon
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk socker alt 1 tsk agavesirap
Instruktioner
- Blanda frukt och grönsaker i en skål.
- Blanda alla ingredienser till dressingen och vispa ordentligt tills den tjocknat och "gått ihop".
- Blanda sallad och dressing ordentligt. Servera genast, gärna med en bit bröd.