Smörgåstårta på Wienercaféet
Nyss slog Wienercaféet upp portarna till den helt nyrenoverade lokalen i fransk stil på Biblioteksgatan 6-8 i Stockholm. Det är Peter Nordin (Bla a Prinsen, Zink Grill och Il Tempo) och Daniel Lindeberg (Tidigare Franzén/Lindeberg) som står bakom satsningen.
När man kommer in möts man av en välkomnande avdelning med nätta fåtöljer och små marmorbord. I en större avdelning är det enklare rottingmöbler och så finns även en avdelning i ett rum innanför caféet och en trappa upp. Gott om plats alltså! Men helst kniper man ju en fåtölj.
I den kan man sedan ägna en timme åt att bläddra i menyn som innehåller crêpe, varma och kalla smörgåsar, sallader, bakverk, tapas, champagne och en massa annat. Det behövde inte jag då jag såg att det fanns smörgåstårta. Mycket svårt att gå förbi!
Servitrisen talade sig också varm för smörgåstårtan, och det med rätta! Det var inte en stor bit men oh så god! Mest var den fylld av räkor men också ett tunt lager rökt lax som blev mer en krydda, utan att ta över hela tårtan. Pepparrot, ägg, dill och kapris satte underbar smak på tårtan! Istället för majonäs kändes det som en fluffig philadelphia och runt om tårtan skivad gurka. I tårtan fanns enbart vitt bröd – som sig bör! Lätt att jag kommer gå hit igen och äta den. 99 kronor kostar den och får fyra gafflar!
På Wienercaféet kan man slinka in på en frukost, kaffe, ett glas vin eller en lätt middagstugga då de har öppet 07.00 – 22.00 på vardagar, lördagar 9.30 – 22 och söndagar 9.30 – 19.00. Mycket sympatiskt! Missa inte denna nya pärla.