Smaka på Estland
Nu har alla nyfikna Stockholmare chansen att smaka på estnisk mat. Under 15-16 september serveras både lunch och middag med gästspelande kockar på Restaurang Hjärta på Skeppsholmen.
Här är hela programmet:
Den 15-17 sept Restaurang Ribe, Tallinn Restaurang Ribe betraktas som en av landets bästa restauranger. Sedan den öppnade 2007 har chefskocken Radoslav Mitro sett till att restaurangen behåller positionen som en av landets bästa restauranger. Menyn präglas av säsongens lokala råvaror med internationella inspel med olika spännande smaker och tekniker. Chefskock – Radoslav Mitr
Den 17-19 sept Restaurang Cafe Fellin, Viljandi. Till Café Fellin i centrala Viljandi kommer man lika mycket till för den charmigt hemtrevliga atmosfären som för den goda naturnära maten. Råvarorna är hämtade från lokala bönder med tillbehör från skogen, men också från övriga världen. Och beställer man lamm, ja då kan man lita på att köttet kommer från ägarens egen hage. Som en extra krydda bjuds gästerna ofta på jazzmusik eller något annan kulturell upplevelse. Chefskock – Margo Paluoja
Den 22-24 sept Restaurang Noa Head Chef’s Hall, Tallinn. Restaurang Noa ligger sjänära vid gränsen till Tallinn med vacker utsikt över gamla stans siluetter. Det här är en elegant pärla för den som är intresserad av inredning och arkitektur och chefskocken Tönis Siigur ser till att både kött-, fisk- och veggiälskare blir tillfredställda med spännande mat lagad av bara de bästa råvarorna. Chefskock – Tõnis Siigur
(OBS, redan fullbokat den 23 sept)
Den 24-26 sept Restaurang Mekk, Tallinn. Restaurang Mekk är en liten mysig restaurang i Tallinns gamla delar. Stort fokus ligger på traditionell matlagning med ekologiska råvaror från närområdet, men alltid med en modern finish. Här finns också en tanke om att maten ska vara hälsosam, full av färska ingredienser direkt från naturen. Chefskock – Rene Uusmees