Scandics nya vägkrogar värda ett stopp
Förra veckan blev ett otal journalister bussade ut till ett öststatsliknande hotell i Upplands Väsby. Uppslutningen var total då det var Jamie Oliver som drog.
Jamie i all ära men jag blev nog mest glad över hur fint de fått till insidan av hotellet. Något man knappast kan ana när man står utanför byggnaden. Scandic rustar nu alla sina väghotell på samma sätt och kallar sina restauranger för Köksbaren. Det är öppna ytor som hänger ihop med lobbyn med soffor, matbord och fåtöljer lite om vartannat. Här ska man kunna äta från menyn, ta en drink eller en kaffe och kanske jobba lite. Avslappnat och opretentiöst.
Jämfört med de flesta vägkrogar jag stannat på, lockar Scandics (och Jamies) meny betydligt mer. För att inte tala om inredningen. Om jag stannar till på lång färd mot Luleå skulle jag vilja komma in och känna lugnet. Heltäckningsmatta, bra ljuddämpande akustik, och sköna fåtöljer i stället för stengolv, skrapande stolar och icket prisvärd bricklunch. Scandic satsar stort på att vara barnvänliga och kidsen har en helt egen meny som Jamie satt ihop åt dem. Där får de själva skaka sallad med dressing, göra sin egen pizza och gegga ihop sin favoritglass.
På menyn samsas svenska klassiker som Toast Skagen och köttbullar, med italienska pastarätter, Caesarsallad och burgare. Jag vill inte uttala mig om det är prisvärt eller inte förrän jag testat det på riktigt. Privat. Men det blir nog snart!
Kolla vad fint de fått till det ändå. Och jämför med standardvägkrogen, alternativt någon hamburgerkedja som man ibland tar till när hungern är som störst.