Recept på stuvad vitkål med isterband
Stuvad vitkål kan vara ett alternativ för den som längtar efter potatisgratäng och stuvad potatis, men vill undvika den delikata knölen av någon anledning. Stuvad kål kan till och med vara en ersättning för stuvade makaroner om du hårdsteker falukorv till. Här är recept på ett användbart tillbehör.
Stuvad vitkål med isterband
Ingredienser
- 1 kg vitkål
- 5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 msk dijonsenap
- 0,5 tsk salt
- 6 isterband
- inlagda rödbetor
Instruktioner
- Hetta upp vatten och lös upp grönsaksbuljongen i en stor gryta.
- Häll i vitkålen och koka upp. Koka under lock i cirka 10 minuter.
- Kolla om kålen är mjuk. Tillsätt grädde och mjölk och koka utan lock i 5 minuter.
- Red av med Maizena till lagom konsistens, det kan behövas mera redning. Rör i senap och smaka av med salt.
- Snitta isterbanden i skinnet. Stek dem på medelvärme i cirka 8 minuter.
- Servera isterbanden med den stuvade kålen och inlagda rödbetor.
En favorit bland rätter! Denna vitkål är supergod!