Recept på Grön salsa på tomatillos
Snabbaste receptet på grön salsa, med en ingrediens – konserverade tomatillos – som kan ta lite tid att få tag på. Det är dock väl värt besväret. Köp ett gäng burkar så känner du dig rik och säker.
Jag fortsätter att tjata om webbshopen Andale.se som levererar massa bra mexikanska varor för den taco-älskande svensken. Dessa tomatillos ligger i en saltlag så därför behöver du bara tillföra chili och koriander för att ha en mäktigt god salsa.
En burk tomatillos på cirka 800 gram bli två burkar salsa som håller sig minst en och en halv vecka i kylen. Men vår brukar inte räcka så länge för när du väl har den kan du äta den till grillad kyckling, på mackan och som salladsdressing. Den går åt!
Vad är tomatillo?
Tomatillo är inte, som man kan tro, gröna tomater. Det är en annan sorts potatisväxt som odlas och växer vilt i till exempel Mexiko. Där och i Thailand används den flitigt i matlagning och passar utmärkt i salsor och grytor. Tomatillon växer i ett grönt hölje, som en stor physalis.
Grön salsa på tomatillos
Ingredienser
- 1 burk tomatillos ca 800 gram
- 1 jalapeño
- 1 kruka koriander
- ev lite pressad lime
Instruktioner
- Öppna burken och häll av saltlagen. Skär tomatillos i mindre bitar.
- Koka ihop till en salsa i kastrull, ca 10 min.
- Hacka jalapeno och häll i salsan.
- Hacka koriander grovt och tillsätt precis när du ska mixa salsan slät med stavmixer eller i en blender.
- Smaka ev av med mera salt och pressad lime.
Topp 3 taco toppings!
De är väldigt lätta att odla upptäckte jag i år. Nu blir det salsa verde!
Nej men wow!
Odlar du dem själv! Så lyxigt! I växthus eller? Så avundsjuk. Hoppas att du gillar min salsa! 😃