Recept på enklaste och godaste kokta tomatsalsan!
Egen salsa är guld värd! Som det heter. När jag gör kall salsa brukar jag grilla tomater och chili tills de blir lite svarta, hacka ihop med vinäger, socker, salt och koriander. Här nedan är mitt bästa recept på kokt salsa!
Recept på kokt tomatsalsa
Matmalins kokta tomatsalsa
Ingredienser
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 msk olja
- 4 tomater i bitar
- 1 gul lök i bitar
- 1 röd chili hackad med kärnor, färsk spansk peppar eller guajillo
- 1/2 tärning kycklingbuljong
- ca 2 dl vatten
- salt
- ev lime
- koriander
Instruktioner
- Hacka vitlöksklyftorna och tokfräs dem i oljan tills de är bruna – inte svarta men nästan brända! Använd en djup kastrull.
- Tillsätt tomater, gul lök, chili och buljongtärning. Häll på vatten så att det täcker. Koka i ca 15 minuter.
- Ta kastrullen från plattan och mixa salsan slät med mixerstav.
- Smaka av med salt och eventuellt lime. Tillsätt färsk koriander efter behag när salsan svalnat något.
Mycket fin. Tack! Men vatten behövde inte jag till dessa saftiga tomater.