Recept på drinken Moscato Cocktail
Den här syrliga korta drinken får fräscha toner av färsk salvia. En perfekt cocktail både före och efter maten.
Moscato d’Asti är ett sött alkholsvagt bubbel som passar bra att spetsa syrliga och fruktiga drinkar med. Du kan toppa din Sicecar och din Whiskey Sour och få en underbart välbalanserad drink. Man får prova sig fram! Blir det vin kvar passar det perfekt till jordgubbar och andra bärdesserter.
Här har jag gjort en romdrink med fräsch smak av färsk salvia. Ta de färska bladen och klappa dem försiktigt mellan handflatorna innan du släpper ner dem i drinken.
Moscato Cocktail
Ingredienser
- is
- 4 cl vit rom
- 3 cl pressad lime
- 1 tsk socker
- Salviablad
- Moscato d’Asti
Instruktioner
- Fyll en shaker med is. Häll i rom, lime och socker. Ta några salviablad och klappa dem mellan händerna innan du släpper ner dem i shakern. Skaka ordentligt. Sila upp i cocktailglas. Toppa upp med Moscato d’Asti. Släpp i ett salviablad.
Nej tyvärr detta var ingen höjdare, 3 av 3 vaskade. Blir hiskeligt alkoholstark. Det inte alls får en romton pga lime och salvia etc., blir bara som en alkoholstark vindrink. Gör något annat med rommen, och köp inte Cinzano.
Hej Hanna!
Aj då, tråkigt att ni inte gillade drinken! Aldrig kul när man måste vaska det man stått och ansträngt sig med. Jag tycker ju att många drinkar blir goda när man toppar dem med ”bubbel”, men självklart är de fortfarande väldigt alkoholstarka. Hoppas att du kan hitta andra drinkar här som är mer i din smak.
Bästa hälsningar!
Malin