Recept på Malins varma bourbondrink
Den här enkla drinken är en riktig höjdare som kommer att värma oss många gånger i vinter. Med bara tre ingredienser, äppelmust, bourbon och Cointreau Blood Orange får du en underbar drink som smakar en massa jul!
Malins varma bourbondrink
Ingredienser
- 4 dl äppelmust
- 0,5 dl bourbon
- 0,5 dl Cointreau Blood Orange
Instruktioner
- Värm äppelmusten i en kastrull eller i mikron.
- Tillsätt bourbon och Cointreau och rör om.
- Smaka av och servera, gärna i glöggmuggar.
Ibland blir det inte som man tänkt sig. Vi kommer ut till en halvvarm stuga en fredag efter jobbet. Det är kolsvart ute och golvet är ganska kallt, så raggsockor åker på ögonblickligen. Hela vägen hit har vi sett fram emot en glöggprovning. Vi har stannat på vägen för att köpa pepparkakor och ädelost.
Nu finns plötsligt inte glöggen här! Men jag är ju så tvärsäker på att jag redan tagit med den hit? Och aldrig, aldrig skall jag lära mig att när jag är tvärsäker på saker så stämmer det för det mesta INTE. Paniken. Jag rafsar runt och letar flaskor i garderober och under sängen, för jag har redan letat i våra två barskåp och där finns glöggen inte.
Brukar alltid finnas glögg i ett barskåp
Vad brukar finnas kvar i barskåp egentligen? För oss är det ofta julsnaps och glögg. Men i år hittar jag bara en sorglig slurk Lucia choklad starkvinsglögg från Italien. Absolut inget att fnysa åt! Den är god. Men det var så lite kvar i flaskan. Typiskt. Nå mannen slår på bastun och jag värmer den lilla glöggslurken och brer den precis lagom mesiga ädelosten på tub på pepparkakor och tar fram lite cashewnötter. Det får duga när en blitt mandelallergiker.
Hittar på en ny varm drink
Men hej! I kylen står ju vår egna must som vi pressade i sommar. Och med bourbon och Cointreau Blood Orange blir det en riktig hit. Inte alls glögg utan en ganska osöt drink om man jämför. Men om man först tar en glögg och sedan vill ha något annat varmt kan man gå över till denna efter en stund.
Jag värmer bara äppelmusten i en kanna i mikron. Ja vi har mikro även i stugan, det sparar en massa disk! Mm. Sedan häller jag i bourbon och Cointreau, rör om och serverar i glöggmuggar. Ingen blir ledsen med den här drinken i sin hand.
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Den flaska alla borde ha i sitt barskåp är Cointreau Blood Orange (nr 85901) 264 kronor/500 ml. Den är fortfarande i beställningssortimentet men jag lovar dig att alla höstens och vinterns drinkar kommer att lyftas av denna underbara likör med disktinkt smak av blodapelsin. Det är bara flaskan som är orange själva likören är genomskinlig. Vanliga Cointreau är ett måste i varje drinkblandares hem, men detta är ett snäpp över den. Så bara köp den!