Rabarberbubbel – en perfekt start på middagen
Bubbel överlag är ju i sig en perfekt aperitif. Men det går att göra ännu mer perfekt! Trixet är att ha riktigt syrlig och god rabarberjuice eller saft och några isbitar. Här är recept på Rabarberbubbel, en variant på Kir Royal.
Gå till receptVissa saker är så himla enkla att man knappast behöver ett recept till dem. Men samtidigt vill jag tipsa om denna fantastiska drink så då får du ett recept på köpet.
I min ungdom var Kir Royal en populär drink. Vi hade sällan äkta Champagne som det ska vara, men vi hade svartvinbärslikören, Crème de Cassis, och toppade upp med något aningen billigare bubbel. Tadaaaa! En drink!
Godaste juicen passar perfekt i Rabarberbubbel
Nu tycker jag att det är lite att förstöra bubbel att hälla i söt likör så därför är den här med rabarber helt perfekt för mig. Jag har lyckats hitta några flaskor av Innocents Rhubarb Apple & Pear även nu i slutet av juni. Det är min i särklass godaste juice någonsin! Finner du den så köp genast. Med den gör du även sommarens bästa drink: Schorle-Spritser
Vissa är väldigt duktiga på att göra egen rabarberdryck. Min vän Kajsa gör en riktigt syrlig saft som skulle fungera exakt lika bra i Rabarberbubbel. Den får bara inte vara för söt. Jag väljer att ha isbitar i men har du väl kylda drycker kan du skippa det helt.
Jag använder gärna en crémant eller en torr cava till den här drinken. Prosecco kan bli lite väl sött. Fjolårets husbubbel, DB Brut Cuvée, fungerar också utmärkt.
Rabarberbubbel
Ingredienser
- 3 cl rabarberjuice eller syrlig rabarbersaft
- 6 cl mousserande torrt vitt vin
- is
- ev rabarberstjälkar till garnering
Enkelt o mkt fräsch drink!