Quiet Professional – en variant av klassiska drinken Old Fashioned
Jag älskar en klassisk Old Fashioned, och när maken önskar sig en Quiet Professional till fredagsdrink så testar jag den. Här är receptet på en fantastiskt god drink!

Nu snofsar jag till det i stugan och använder rörglas, rörsked och annat lull-lull. Har du inte tillgång till sådant kan du givetvis röra om med vad som helst i precis vad som helst. Det viktigaste är att du har is! Har du inte svarta körsbär? Då kan du tyvärr inte göra drinken. Nä… då skippar du bara det så klart. Bara kör!

Den här varianten är en sötare variant med fler smakbottnar än den klassiska drinken Old Fashioned. Sötman från likören tar bort en del av spritigheten i drinken – men absolut inte all. Resultatet är en perfekt balanserad drink med både viss spritighet och spännande aromer. Tomas (min man alltså) trillade över den när han satt och kollade recept-reels på Instagram. Det kan mycket väl vara så att detta är vår nya favoritdrink just nu.
Namnet Quiet Professional – vad handlar det om?
Inom det militära sammanhanget syftar ”Quiet Professional” på individer som utför sina uppgifter med hög professionalism, skicklighet, engagemang och diskretion – ofta i det fördolda. Denna sofistikerade tolkning av den klassiska Old Fashioned har skapats av Erika Elliot i Nashville, TN, speciellt för Four Branches.

Quiet Professional Cocktail
Ingredienser
- 6 cl Bourbon
- 3 cl Amaretto
- 0,5 cl lönnsirap
- 3-4 stänk Angostura Bitters
- Citronskal
- Luxardo-körsbär till garnering
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i ett rörglas.
- Fyll på med is och rör om ordentligt.
- Sila upp i ett whiskyglas fyllt med färsk is.
- Pressa citronskalet över drinken för att frigöra aromerna. Gnugga skalet mot glaskanten.
- Garnera med ett eller två Luxardo-körsbär. Du kan ha dem på drinkpinne eller bara släppa ner dem i drinken.