Pinsa på Al Taglio da Perrelli
På centralenstationen i Stockholm finns nu ett litet hak med högt i tak och en underbar doft av nybakad pinsa. Det är Nicola Perrellis ställe Al Taglio da Perelli som ska få Stockholmare och alla som har vägarna förbi att förstå pinsans storhet.
Stötta Al Taglio da Perrelli med take away
Just nu är take away ett bra alternativ för alla som har råd och möjlighet. Och vad är bättre take away än pizza? Kanske pinsa? I alla fall för en som jag som älskar sovel! Ju mer pålägg och topping desto bättre resonerar jag. Och därför är pinsan perfekt för mig.
Dessutom kan jag välja flera olika bitar och slipper sitta och blänga avundsjukt på sällskapets pizza. Jag testar tre varianter vilka alla är underbara. Mortadella med grillade grönsaker, en med sardeller, kapris och tomater, en med porchetta och kronärtskocka. De ser alla mycket lockande ut och ingen gör mig besviken. De är fantastiskt goda! Knaprig botten och perfekt mängd topping = mycket.
Nicola Perrelli vill ta Rom till Stockholm
De som jobbar här är idel italienare. Nicola Perrelli berättar att han efter alla år i kroglivet med fine dining-restaurangen Divino bakom sig nu vill ta en bit av Rom till Stockholm, tagga ner och satsa på ett något lugnare liv.
– Utmaningen är att få folk att förstå pinsa. Ingen här i Sverige känner till det ännu så vi försöker förklara vad det handlar om.
Förutom de sagolikt doftande pinsabitarna kommer man också att kunna välja något sött till kaffet här på Al Taglio da Perrelli. Meningen är att det ska finnas en glassdisk men just nu säljs där desserter och bakelser.
Snart öppnar uteserveringen
För tillfället är det en hel del byggen på gång just utanför Al Taglio da Perrelli och centralstationen, men snart nog kommer en stor uteservering att locka gäster. Här ska man kunna stanna för frukost, lunch och middag.
Inredningen i denna fina lilla lokal har Simon Scheiwiller skapat. En utmaning då byggnaden Centralstationen är k-märkt och har många restriktioner. Det finns några sittplatser runt ett större bord i restaurangen och så finns det sittplatser i en trappa upp, lite likt Teatern i Ringen på Söder fast i mycket mindre skala.