Peruansk sushi på fantastiska Indio
När Indio öppnade på Södermalm i Stockholm var det Sveriges första restaurang med mat från japansk/peruanska nikkeiköket. Jag trodde att det skulle poppa upp många fler, men fortfarande är det mig veterligt den enda i Stockholm.
På Indio är det trevligt att ta kockens urval och få en mixad meny med det som är bäst för dagen. Men eftersom jag är mycket mer imponerad av deras sushi än jag är av deras ceviche så vill jag bara äta sushin när jag är där.
Två sushi som jag alltid tar på Indio är sotad lax med manchego ingefära och honung och peruansk streetfood, halstrad yellowtail med peruansk chilisås och friterad kassavarot.
I går åt jag även pestohalstrad röding, smörhalstrad pilgrimsmussla och en ny med lammfilé på. Mycket goda allihop!
I går hamnade vi bredvid trevligt par som helt uppenbart var på sin allra första date. Både inne och ute sitter man mycket nära andra sällskap så detta är inte bästa stället att snacka hemlisar på. Däremot blir det lätt prat mellan borden och fint gemyt. Lokalen är enkelt och snyggt inredd med en stor fin bar i mitten, vita väggar och björkbord.
Som om inte sushin vore anledning nog för dig att genast boka bord på denna lilla pärla till krog så serverar de också Stockholms godaste Pisco sour.