Så räddar du marmelad och sylt som blivit för hård
Även om du följer samma recept som du vanligtvis brukar lyckas med, så händer det att marmelad och sylt blir alldeles för hård. Det händer mig också. Här är mitt bästa tips på hur...
Även om du följer samma recept som du vanligtvis brukar lyckas med, så händer det att marmelad och sylt blir alldeles för hård. Det händer mig också. Här är mitt bästa tips på hur...
Med EU-projektet Lost (looking for the sustainability of taste in Europe) värnar man om det traditionella och hållbara sättet att tillverka ost i Italien. Det handlar om allt från att använda naturligt mögel till...
Gunfire Blackcurrant är den perfekta höstdrinken, värmande, fruktig och supergod.
Sitter du på ett gäng gröna tomater? Grattis! då kan du göra mitt recept på Tomatmarmelad. Det blir en sötsyrlig marmelad som passar utmärkt till ostar men den fungerar också på frukostmackan. Jag har...
Jag testar den nya salladsbaren Akvileja som Tommy Myllymäki och Pi Le öppnat alldeles nyligen på plan 4 i NK-huset. Här serveras otroligt matiga och välarbetade sallader som byter skepnad efter årstiderna. Jag går...
Jag har en fäbless för armagnac. Lite ruffigare, ofta lite sötare och lite roligare än den mer kända kusinen cognac. Så roligt då att jag får gå på provning med Armagnac Samalens på Ardbeg...
Var äter jag bra och prisvärt nära Stockholms central? Det kan vara den vanligaste krogfrågan jag får. I dag, 29 augusti, öppnar en ny italiensk restaurang. Popina Vitti är stor, luftig och serverar vällagad...
Här är ett supergott recept på Enkelt grötbröd som du gör på havregrynsgröt. Jag har gjort en liten sats men du dubblar den enkelt i receptet under ”Portioner”. Min mormor Ester bakade underbara söta...
Maken fyller år och jag passar på att baka och göra ett nytt recept på Smulpaj med röda vinbär. Jag älskar kombinationen av syrliga bär och knäckigt täcke av smulpaj som både innehåller en...
Negroni är en lika klassisk som enkel drink att blanda. Lika delar gin, röd vermouth och Campari rörs med is och serveras gärna med en apelsinskiva, eller ett apelsinskal. Knappt så den behöver ett...