Rånäs Slott – underbar mat, service och bastu!
Nu är det vår, min födelsedag och dags för återbesök på Rånäs Slott. Det är cirka nio år sedan jag var här senast och trodde inte att det kunde bli bättre än då. Men...
Nu är det vår, min födelsedag och dags för återbesök på Rånäs Slott. Det är cirka nio år sedan jag var här senast och trodde inte att det kunde bli bättre än då. Men...
Nu har jag varit på min första digitala vinprovning. Det gick över hövan bra! Mycket roligt och lärorikt och jag hittade en ny favorit. Det är Cavas Vilarnau och importören Nigab som bjudit in...
Köldrekord i Europa och en stor längtan efter varma drinkar. Det här receptet på Negroni Warmer ger dig en överraskande och smakrik drink som passar lika bra efter en kylig långpromenad som avrundning på...
Parisare kan betyda hamburgerbröd med en korvskiva i. Men i det här fallet är det kryddad köttfärs på bröd som steks i smör. Jag serverar Miniparisare med kapris med stekta vaktelägg på. Vanliga hönsägg...
En fint blandad Manhattan hör till mina favoritdrinkar. Särskilt vintertid. Rob Roy är en variant på denna cocktail, med skotsk blended whisky istället för kanadensisk whisky, rye eller bourbon. Här är ett recept på...
Tilltugg med Nubberöra och ägg på kavring är ett lättlagat och matigt tilltugg som faktiskt passar otippat bra till många olika drinkar. Inte minst whiskydrinkar. En kall öl är också perfekt till. I det...
Jag har fått vaktelägg av en granne i stugan. Genast vill jag göra gulliga tilltugg med små vaktelägghalvor på toppen. Men helt enkelt är det inte att koka och skala de här vackra äggen....
När vi får en bit stekt rostbiff över tycker jag att detta är ett superbra sätt att ta vara på den. Marinerad rostbiff med kapris fungerar perfekt på en buffé med sallad och bröd,...
Gör drinktilltugg med norrbottnisk touch! Mitt enkla recept på Drinktilltugg med lax och hjortron i små rågchips går snabbt att fixa och blir ett perfekt tilltugg som passar lika bra till öl, vitt vin...
På helgen grillar vi i stugan – året om! Har vi tur blir det över en bit kött. Vi gillar köttet lättstekt (rare) vilket gör resterna perfekta för att göra en variant på Biff...