Kul Provning på nya Hernö Gin Bar
En av de roligaste saker jag vet är att gå på provningar. Gärna av destillat. På nyöppnade Hernö Gin Bar på Södermalm i Stockholm får jag vara med på en riktigt rolig blindprovning av...
En av de roligaste saker jag vet är att gå på provningar. Gärna av destillat. På nyöppnade Hernö Gin Bar på Södermalm i Stockholm får jag vara med på en riktigt rolig blindprovning av...
Autentiska tortillachips gjorda på Irland? Japps det är exakt vad detta är. Blanco Niño har en smak som är väldigt långt från de som vanligtvis brukar finnas i tacohyllan. De här fina tortillachipsen trillade...
Hemma hos min vän och kollega Eva tar vi en drink framför brasan, alltså blir det en brasdrink. Malins enkla bourbondrink med bourbon, blodapelsinjuice och Schweppes Spritz Mixer hör till de enklaste men också...
De här behändiga små getostarna är nyheter från Soignon. Båda är färska utan mögelkant och den ena innehåller honung. Perfekta att starta en middag med eller att äta efter maten. En inkörsport till tyngre...
När jag bjuder på middag uppskattar jag rätter som står klara i förväg. Så att jag får umgås med gästerna istället för att stå i köket och dona. Mitt recept på Snabb fransk kycklinggryta...
Gillar du bitters? Då kommer du att älska Orange Bitter. Detta recept ger dig en enkel och fullvuxen whiskydrink med bra beska och doft av apelsin. Jag har en flaska amaro stående i mitt...
Vi som jobbar på Lilla Bagis gör studiebesök hos mjölnaren på Kullens Kvarn i Örebro. Där får vi se hur Råberga Ekoprodukter jobbar med olika sädeslag och mjöl i en kvarn med anor från...
En riktigt bra brunch innehåller alltid något sött efter äggrätter och salt sovel. Våfflor, plättar eller detta enkla recept på Fattiga riddare passar perfekt. De funkar så klart lika bra till frukost! Servera med...
Jacques Forest, ägare till bageriet Lilla Bagis, tog med mig och kollegan Eva till Nynäshamn där Ziiip Coffee rostar allt kaffe som vi serverar i caféet. Vi fick en massa ny kunskap och en...
Här är en underbar tostada (hård taco) från restaurang Tres i Hammarby Sjöstad. Som topping är det Refried Beans, stekt svamp och Guacamole plus fetaost.