Ny cocktailbar på Hotel Kung Carl
Anrika Hotel Kung Carl på Birger Jarlsgatan i Stockholm fyller 150 år och firar bland annat med en helt ny cocktailbar med ett charmigt matkoncept!
Nu är sommaren obevekligen över och längtan efter att få krypa in i en mysigt inredd cocktailbar bara växer. På Hotel Kung Carl testar man ett nytt koncept med perfekt balanserade drinkar och en passande liten rätt som kan vara en ceviche, en räkmacka eller en liten råbiff. Tar man drink plus tilltugg blir det juste paketpris men man kan också mixa och matcha själv. Konceptet är ännu i sin linda men kommer att utvecklas allt eftersom.
Många är de gånger då jag varit sugen på något till min drink men varit hänvisad till nötter och chips. Jag skulle gärna gå hit bara för att få den fantastiska drinken med gin och gurka och den lilla cevichen till!
Barmästaren Andreas Kensén vet precis vad han gör! Och han gillar också att runda av drinkarna med äggvita och få en perfekt skumkrona. Som ni kan se på våra drinkar.
Baren är inredd med sköna fåtöljer i vackra mörka sammetstyger och man sitter som en kung även på de höga barstolarna med armstöd. Stilen för tankarna till art deco och 20-tal men drinkarna känns helt nya.
Förutom en helt ny bar som jag verkligen vill rekommendera är Hotel Kung Carl ett supermysigt familjeägt ställe att spendera en natt på och/eller äta en supergod hotellfrukost (155 kr), med perfekt äggröra och knaprigt bacon.
Alla rum i hotellet är individuellt inredda. Vi bodde över och firade makens födelsedag och hade turen att få rum 358 med badkaret mitt i rummet.