Negroni Warmer – en värmande gindrink
Köldrekord i Europa och en stor längtan efter varma drinkar. Det här receptet på Negroni Warmer ger dig en överraskande och smakrik drink som passar lika bra efter en kylig långpromenad som avrundning på en lyxig middag.
Gå till receptMånga vin- och sprittillverkare försöker komma på en drink som kan slå Aperol Spritz i popularitet på sommaren. De finns också de som vill konkurrera med svenskarnas klassiker när det kommer till varma drinkar: Irish Coffee.
En av de mest uppfriskande och nyskapande varma drinkarna jag smakat på sistone är denna Negroni Warmer. Det är finska spritföretagets Altias egen bartender Patrik Tapper, tidigare barchef på Tjoget i Stockholm, som hittat på drinken.
Negroni Warmer – perfekt som dessert!
Att värma gin, vermouth och bitters tillsammans med socker och vatten kanske inte låter supergott men jag ber er att ha ett öppet sinne! Resultatet blir en vackert röd drink som är söt, men med en uppfriskande beska och perfekt enbärston av gin.
Toppa din värmande drink med lättvispad grädde. Häll den, eller klicka i den försiktigt mot baksidan av en sked så stannar den på ytan. Du kan välja att riva apelsinskal eller muskot på din varma Negroni. Jag tar muskot då jag älskar det. Vilken grej! Det doftar faktastiskt.
Gillar du Negroni bör du testa denna
Men vilket glas ska du servera din värmande drink i nu då? Vilket som helst! Den funkar fint i ett vinglas, ett likörglas eller i ett whiskyglas. Drinken i sig är så snygg att den lyfter det enklaste glas.
Den här drinken kräver lite mer pyssel än en Irish Coffee på grund av att du behöver fler ingredienser. Men om du är en av de många som håller Negroni för att vara en av de godaste och mest välbalanserade drinkarna så måste du bara prova denna.
Antica Formula Vermouth är söt röd vermouth som finns hemma i flera av Systembolagets butiker. Carpano Botanic Bitter finns i Systembolagets beställningssortiment. Men du kan använda annan röd vermouth och Campari Bitters istället.
Negroni Warmer
Ingredienser
- 2 cl strösocker
- 2 cl vatten
- 2 cl gin t ex Hernö Old Tom Gin
- 2 cl Söt röd vermouth t ex Antica Formula Vermouth
- 2 cl Campari Bitter eller Carpano Botanic Bitter
- lättvispad grädde
- rivet apelsinskal eller muskot
Instruktioner
- Mät upp alla ingredienser i en kastrull och värm försiktigt. det ska inte koka, bara blanda sig.
- Häll upp i ett glas. Toppa med lättvispad grädde som du häller mot baksidan på en sked.
- Riv apelsinskal fint över grädden, eller riv lite muskotnöt på toppen. Servera genast!