Min första middag på Brillo
Äntligen kom jag i väg till Taverna Brillo på Östermalm i Stockholm! Tack vare min kollega Yvonne som bjöd mig på lite sen födelsedagsmiddag.
Vad jag är glad att jag väntade. Från början var det många som kom från Brillo och var ganska missnöjda. Maten var väl god, men kanske inte helt prisvärd då servicen inte alls varit bra.
Nu är det annat ljud i skällan. Och tydligen har de ändrat menyn en hel del också. Jag fann i alla fall massor av saker som jag ville prova. Vi tog in tre förrätter och en varmrätt.
En av de godaste rätterna var denna varmrätt med blomkål, kapris och citronzest.
Den absolut godaste rätten glömde jag bort att fotografera. Så god var den! En förrättssallad med avokado, pilgrimsmusslor, mynta, koriander, limejuice och gurka. Superfräscht och underbart gott.
Vi åt också en tartar på lättgrillad biff i små bitar. Lättgrillad och… tartar. Jag vet. Det går liksom inte ihop. Men hur som helst var det med samma smaker som en carpaccio med ost och rucola. Mycket god, men inte favoriten.
Både jag och Yvonne är galet förtjusta i mozzarellasallad. Så trots de andra stora rätterna tog vi in en caprese med buffelmozzarella. Så fantastisk i alla sin enkelhet. Lätt att göra själv men ändå svår att gå förbi i en meny! Den här var också precis så god som den ser ut. Minst! Vi kunde senare konstatera att det hade räckt med två förrätter och en varmrätt.
Servicen var helt toppen och mycket vänlig och snabb ända till vi ville betala. Då var det plötsligt svårt att få kontakt. Så är det lite då och då, och man blir snopen som gäst då. Visst är det fint att de inte är på och vill bli av med en så snart man ätit klart, men lite koll bör de ju ha? Nå det var fullt med folk och detta förtog inte mitt besök där.
Jag skulle lätt kunna gå hit igen, men bevare mig för att sitta vid borden mitt i lokalen där både gäster och service swishar förbi en och man sitter liksom mitt i gången. Vi satt fint som snus i soffa med tyg bakom. Lite mera ombonat.