Middagar från Panini
Kedjan Panini erbjuder numera hämtmiddagar som man får fixa lite själv, till exempel koka ris eller steka fläsk, men allt man behöver för middagen finns med i kartongen.
Bland de nio rätter man kan välja bland var det pork buns som lockade mest. Både för att det är så gott och för att det renderade minst disk (vi skulle äta i stugan). Till bunsen skulle man egentligen koka ris och steka kött, men vi skippade riset och de små salladsbladen som man skulle fylla med ris och fläsk, stoppade vi helt enkelt in i brödet.
Det står att man bara ska värma på köttet, som är långkokt och färdigskivat, men jag tycker att det blev godare att riktigt steka på det i panna utan fett, för att få lite knaprig yta på bitarna.
Jag tyckte att 190 kronor för en måltid som precis räcker till två var i det dyraste laget. För samma peng får vi thaimat som räcker till minst fyra portioner. Meeeeen, herre min skapare så gott! Vilka smaker! Panini har verkligen lyckats med sina pork buns, kim chin och gurkan var sagolikt goda, precis lagom chilihetta. Koriandern som vi köpte till, för att vi är beroende av koriander, glömde vi helt bort för allt detta smakade nog i sig själv. Jag gjorde en majonnäs med srirachasås i och den tillförde lite krämighet som jag tyckte var väldigt fin. Jo, den gör jag om nästa gång vi köper pork buns.
Nu när detta är hyfsat nytt fick jag med ett papper som man skulle fylla i, och när man lämnade in det så bjöd Panini på en lunch. På min enkät skrev jag att det känns som om de satsat väldigt mycket på förpackningen, och den är ju fin, men vad ska man göra med kartongen sedan? Det känns slösigt, och om man bara fick rätten i en påse skulle man kanske kunna sänka priset en aning.
Slutbetyget blir följande: Smak, fem gafflar! Pris, tre gafflar.
Jag kommer att köpa Paninis pork buns igen, men nästa helg testar vi nog bibimbap. OM den finns kvar! Det blir fort utplockat i Paninis hyllor så jag tror att de här middagarna redan är populära som tusan.